Adrian Efros, despre ancheta la IGM după omorul cetățeanului turc: Vrem să ne asigurăm că nu vom mai avea astfel de cazuri

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
31.7.2024 11:08
30.9.2024 18:04
Deschide md
Social

Ancheta de serviciu de la Inspectoratul General pentru Migrație, inițiată după omorul cetățeanului turc pe 10 iulie în capitală, este în plină desfășurare. Întrebat de presă despre eventuale demisii sau suspendări, ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a declarat că, în urma anchetei se va decide acest lucru, în funcție de implicarea sau neimplicarea factorului uman în acest proces, transmite IPN.

Pe 16 iulie, MAI a anunțat că a fost inițiată o anchetă de serviciu cu privire la funcționarii antrenați în documentarea cazului cetățeanului turc, victimă a omorului comis la 10 iulie.

Marți, ministrul Adrian Efros a precizat că ancheta a fost dispusă pentru un termen de 30 de zile. „Acest termen încă nu a expirat și noi ne dorim o anchetă foarte minuțioasă, astfel încât să venim cu îmbunătățiri și să ne asigurăm că pe viitor nu vom avea astfel de cazuri”, le-a spus ministrul jurnaliștilor.

Pe data de 10 iulie, un cetățean turc a fost asasinat la terasa unui local din sectorul Râșcani al capitalei. După crimă, s-a stabilit că victima este o autoritate criminală, aflată în urmărire internațională de către autoritățile din Maria Britanie. Au urmat audieri parlamentare la care s-a anunțat că mai multe instituții de stat vor desfășura anchete interne.

Cetățeanul turc s-a putut afla pe teritoriul Republicii Moldova, chiar dacă Serviciul de Informații și Securitate a informat Inspectoratul General pentru Migrație că persoana este căutată la nivel internațional, fiind condamnată pentru comiterea mai multor infracțiuni. Dreptul cetățeanului turc la azil a fost respins în anul 2022, însă decizia a fost atacată în instanța de judecată, iar persoana vizată a continuat să se afle pe teritoriul Republicii Moldova. Legea prevede că anumite dosare ale unor cetățeni străini, care prezintă riscuri, sunt examinate printr-o procedură rapidă. Însă, Inspectoratul General pentru Migrație nu a folosit această prevedere.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Abonează-te la
Deschide.md