Dosarul meciurilor trucate // Răspunsul PA pentru FMF: La această etapă a urmăririi penale, persoane din cadrul Federației nu sunt vizate

16 Februarie

Foto:

Procuratura Anticorupție susține că nu există persoane din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal lа асеаstă etapă а urmăririi penale, care se află încă în derulare, în dosarul meciurilor trucate. Cel puțin asta anunță FMF, printr-un comunicat, făcând referire la un răspuns oficial de la Procuratura Anticorupție, referitor la informațiile apărute în spațiul public în luna decembrie 2020, în urma unor acțiuni ale Centrului Național Anticorupție, care a reținut mai multe persoane suspecte de implicare în trucarea meciurilor de fotbal.

În urma adresării Federației Moldovenești de Fotbal către organele de drept abilitate, Procuratura Anticorupție a remis către FMF următorul răspuns:

„Procuratura Anticorupție vă informează, сă, solicitarea Dvs. înregistrată în cancelaria Procuraturii Anticorupție cu numărul de intrare 373/21 din 5 ianuarie 2021, prin саrе solicitați de-a vă aduce lа cunoștință dасă ре cauza репаlă privind truсаrеа meciurilor de fotbal sunt vizate саrеvа persoane din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, рrесum și statutul procesual al acestora, а fost examinată. 

În acest sens, vă iпfоrmăm сă lа асеаstă etapă а urmăririi penale саrеvа реrsоапе din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal nu sunt vizate în cadrul urmăririi penale în derulare.” 

Totodată, Federația Moldovenească de Fotbal adaugă că „combate categoric fenomenul meciurilor trucate”, aducând dovada „sancțiunilor dictate în timp de FMF contra persoanelor suspecte de organizarea blaturilor”.

Anterior, Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a anunțat că a adoptat o politică de zero toleranță față de manipularea meciurilor, după ce în ultimii 10 ani fotbalul moldovenesc a fost vizat în câteva cazuri de rezonanță, care au zguduit întreaga societate, iar tentația de a intra într-un joc al pariurilor a devenit tot mai mare.

Detalii: Federația Moldovenească de Fotbal a lansat o campanie contra meciurilor trucate, cu susținerea Ministerului Educației și FIFA

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2020, CNA anunța că unsprezece persoane, care activează în domeniul fotbalului, sunt cercetate penal de către Centrul Naţional Anticorupţie şi procurori în cadrul unei cauze, pornite pe faptul manipulării evenimentelor sportive. 

Detalii: (FOTO) Operaţiune CNA – Europol // Președinți ai cluburilor de fotbal și mai mulți jucători, reținuți în dosarul „meciurilor trucate”

DESCHIDE.MD a publicat, potrivit unor surse, nume implicate în acest dosar.

Detalii: SURSE // Cine sunt persoanele și care cluburi sunt vizate în dosarul „meciurilor trucate”

La sfârșitul lunii decembrie 2020, Jurnal TV a publicat un material în care patru foști jucători de la echipa Codru Lozova au descris cu lux de amănunte cum aveau loc înțelegerile pentru trucarea unor meciuri din Divizia Națională, în contextul investigațiilor desfășurate de Centrul Național Anticorupție (CNA) și Europol. 

Detalii: Dezvăluiri în scandalul din fotbalul moldovenesc. Feciorii secretarului general FMF, Nicolae Cebotari, au participat la un meci trucat


Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER