Fostul internațional moldovean, deputatul Radu Rebeja, a decis să candideze la șefia Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), alegeri care, cel mai probabil, vor avea loc în ianuarie 2021, după ce s-a consultat cu mai mulți specialiști din lumea fotbalului.

Înainte de a decide să fac acest pas, am discutat mult cu specialiștii, cu amatorii de fotbal, am vrut să înțeleg ce se întâmplă cu fotbalul nostru. Dacă îi aranjează situația actuală pe comunitatea fotbalistică? Dacă sunt nevoie de careva schimbări? În urma acestor discuții, m-am convins încă odată că mulți sunt nemulțumiți de situația actuală din fotbalul moldovenesc și mulți înțeleg că sunt necesare schimbări radicale. Sunt convins că odată ce vom constitui o echipă care cunosc ce-i acela fotbal, vom putea schimba situația și să întoarcem bucuria amatorilor de fotbal după meciurile naționale”, a spus Radu Rebeja pentru Deschide.MD.

Rebeja spune că, el personal nu este mulțumit de faptul că an de an rezultatele din fotbal sunt tot mai proaste, iar selecționata națională nu înregistrează rezultate.

Tot timpul auzim că vom încerca să îmbunătățim situația. Din contul la ce? Fiecare antrenor nou  își pune ca și scop să ocupe locuri de frunte. În baza la ce se fac așa declarații? Ca să pretinzi la careva rezultate  trebuie să existe premize, rezultate anterioară. Se schimbă antrenorii, dar rezultatele nu se schimbă. Pe  mine așa situație nu mă aranjează”, precizează fotbalistul.

Radu Rebeja spune că cei care  susțin că pot schimba situația într-un an doi, nu trebuie crezuți.

E nevoie de muncă pe mai multe planuri. Unul din scopurile de bază trebuie să fie  dezvoltarea fotbalului  în regiuni, pentru ca copii  să vină pe terenul de fotbal. Copii talentați nu au încetat să se nască.   Acești copii trebuie selectați, cu ei trebuie de lucrat. Fotbalul de masă trebuie dezvoltat  și asta nu e greu. Dar fotbalul profesionist  e un segment mult mai complicat. Aceasta înseamnă muncă zi de zi…”, spune el.

Rebeja afirmă că e necesar de creat trei centre regionale de dezvoltare a fotbalului, care vor pregăti viitorii fotbaliști pentru selecționată națională.

Radu Rebeja este cel mai selecționat jucător moldovean din toate timpurile, cu 74 de meciuri la echipa națională de fotbal a Republicii Moldova. El este fondatorul Academiei de Fotbal din Republica Moldova.