Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, învingând-o cu un scor categoric pe Amanda Anisimova.

Halep a învins-o, vineri, pe americanca Amanda Anisimova, locul 29 mondial, cu scorul de 6-0, 6-1, după numai 54 de minute de joc.

Setul 1 a fost câştigat de sportiva din Constanţa în 25 de minute, cu 6-0.

În optimi, Halep va evolua cu poloneza Iga Swiatek, locul 58 mondial.

Calificarea în optimi este recompensată cu 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Cine este Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep din turul 3 la Roland Garros

Amanda Anisimova este jucătoarea care a eliminat-o, anul trecut, pe Simona Halep, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros.

Atunci, Simona Halep, care ocupa locul 3 WTA și era deţinătoarea trofeului, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, care era locul 51 WTA. În urma acestui rezultat, Simona Halep a coborât pe locul 8 WTA, pentru că nu şi-a apărat titlul la Roland Garros.

După meciul cu Halep, Amanda Anisimova a declarat că i-au cam “tremurat mâinile”, mai ales în momentele decisive.

“Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar aşa uşor. De fiecare când eram aproape simţeam presiunea. Ştiam că trebuie să fiu atentă la reverul lung de lingie, dar cred că am avut un plan bun. Este o arenă senzaţională, e prima oară când joc aici”, a declarat Anisimova la interviul de pe teren.

Amanda Anisimova s-a oprit în 2019 în semifinale, fiind învinsă de britanica Ashleigh Barty.

În 2020, Amanda Anisimova a disputat semifinale la Auckland şi a fost eliminată în primul tur la Melbourne.

Alte jucătoare din România, în turul trei la Roland Garros

Vineri vor juca la French Open şi Andreea Mitu, Patricia Ţig, Monica Niculescu şi Horia Tecău, la dublu.

Meciul Andreea Mitu/Patricia Ţig – Varvara Graceva/Jasmine Paolini (Rusia/Italia) va fi al doilea de pe terenul 9, confruntarea Monica Niculescu/Misaki Doi (Japonia) – Gabriela Dabrowski/Jenela Ostapenko (Canada/Letonia, cap de serie 5) va fi prima de pe terenul 11, iar partida Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Olanda), cap de serie 12 – Marcelo Arevalo/Jonny O’Mara (Salvador/Marea Britanie) va fi a patra de pe terenul 13.