Mai multe campionate au fost deja amânate și sițuatia se complică în vederea organizării Campionatului European din această vară.

Potrivit italienilor de la tuttosport.it, mai multe federații de fotbal cer amânarea EURO 2020 cu un an de zile, pentru a avea posibilitatea de a-și încheia campionatele interne.

Președintele UEFA, Alexander Ceferin s-a opus până acum ideii de a amâna EURO 2020, însa lucrurile încep să fie din ce în ce mai greu de gestionat. Campionatul European din acest an este primul care se va desfășura pe 12 stadioane din 12 țări diferite, iar având în vedere extinderea la care a ajuns coronavirusul, riscul de a nu se mai disputa EURO 2020 a crescut semnificativ.

Elveția și Italia au amânat deja toate meciurile din campionatele interne pentru perioada următoare, în timp ce în Spania, Franța, Germania, Portugalia, Grecia, România și Bulgaria partidele se vor juca fără spectatori.

UEFA nu susține posibilitatea ca meciurile din Campionatul European să se joace fără spectatori, iar acest lucru susține reprogramarea acestuia în 2021.

sport.ro