Fanii MMA au criticat decizia arbitrului în cazul meciului luptătorilor UFC Magomed Ankalaev și Ion Cuțelaba care s-a desfășurat în seara de 29 februarie la Norfolk, SUA, ediția 169 a UFC.

Luptătorii de categorie semigrea s-au bătut timp de 38 de secunde, după care arbitrul Kevin MacDonald a oprit meciul, fanii reclamând decizia ca fiind cea mai mare eroare de arbitraj din istoria UFC.

Cuțelaba l-a provocat pe Ankalaev să intervină cu o serie de lovituri care nu au atins ținta directă, însă după ce Cuțelaba a început să se clatine, arbitrul a decis să oprească meciul, chiar dacă luptătorul moldovean a blocat fără probleme mai multe lovituri cu picioarele.

De fapt, Cuțelaba a continuat să se clatine, iar arbitrul a considerat că lupta trebuie oprită. Luptătorul moldovean a protestat imediat și chiar a strigat la arbitru.

Ankalaev a câștigat meciul în mai bine de un minut, nu însă toată lumea crede că decizia este una bună.

Chiar pe contul oficial al UFC de pe Twitter, decizia a fost calificată drept controversată.

 
 
 
View this post on Instagram

Tonight I was denied a chance to Show my work to the fans. Reffering is a very hard job and tonight a mistake took away months of hard work and possible income from my family. I know that the comission will be able to understand that this was a incorrect call and will reverse the decision. Nobody wins in a situation like this, the fans lost on watching What Could be the fight of the Night, my opponent had a contestable win that will be overturned and I had one of the worst calls in @ufc history happen Against me. I apreciate all the support from the fans in Norfolk, back home and all ofer the world. I will be back and I believe that We will together be able to correct this injustice. ————————————— În această seară mi s-a refuzat șansa de a-mi arăta fanilor munca mea. Arbitraju este o muncă foarte grea și în această seară o greșeală a scos luni de muncă grele și venituri posibile familiei mele. Știu că comisia va putea înțelege că acesta a fost un apel incorect și va inversa decizia. Nimeni nu câștigă într-o situație de genul acesta, fanii au pierdut sansa posibila de a viziona lupta nopții, adversarul meu a avut o victorie contestabilă și am avut una dintre cele mai rele decizii din istoria @ufc care sa întâmplat împotriva mea. Am apreciat tot sprijinul din partea fanilor din Norfolk, înapoi acasă și tuturor oferite lumii. Voi reveni și cred că împreună vom fi capabili să corectăm această nedreptate.

A post shared by IC. H U L K (@ioncutelaba) onFeb 29, 2020 at 8:42pm PST

Ion Cutelaba a scris pe contul său de Instagram că va contesta decizia arbitrului. Cineva a scris că e cea mai proastă oprire din istoria MMA. Chiar și unii luptători profesioniști au criticat decizia.

„În această seară mi s-a refuzat șansa de a-mi arăta fanilor munca mea. Arbitraju este o muncă foarte grea și în această seară o greșeală a scos luni de muncă grele și venituri posibile familiei mele. Știu că comisia va putea înțelege că acesta a fost un apel incorect și va inversa decizia. Nimeni nu câștigă într-o situație de genul acesta, fanii au pierdut sansa posibila de a viziona lupta nopții, adversarul meu a avut o victorie contestabilă și am avut una dintre cele mai rele decizii din istoria @ufc care sa întâmplat împotriva mea.

Am apreciat tot sprijinul din partea fanilor din Norfolk, înapoi acasă și tuturor oferite lumii. Voi reveni și cred că împreună vom fi capabili să corectăm această nedreptate”.