Echipa Red Bull şi-a prezentat monopostul cu care se va alinia la startul sezonului 2020 din Campionatul Mondial de Formula 1, care a făcut miercuri primele tururi de pistă pe circuitul britanic de la Silverstone, avându-l la bord pe pilotul olandez Max Verstappen.

Vopsit în culorile sale obişnuite - bleumarin, galben şi roşu - noul bolid, denumit RB16, prezintă multe asemănări cu predecesorul său. Una dintre principalele noutăţi se observă la partea din faţă, unde afişează o grilă de aer inovatoare, precizează EFE.

Pentru Red Bull, acesta va fi al doilea sezon în care va coopera cu Honda, după ce anul trecut Verstappen a câştigat trei Mari Premii şi s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul final, cu motoarele oferite de constructorul japonez.Miercuri la Silverstone, monopostul Red Bull a fost pilotat doar de Max Verstappen, în timp ce coechipierul său thailandez, Alexander Albon, va ajunge la volanul RB16 cu ocazia testelor de la Barcelona, care vor debuta pe 19 februarie.

Red Bull va încerca anul acesta să câştige din nou Campionatul Mondial, lucru care nu sa mai întâmplat din 2013, când germanul Sebastian Vettel a cucerit al patrulea său titlu consecutiv alături de echipa austriacă.

sursa: agerpres.ro