Jucătoarea română de tenis Simona Halep (28 de ani, nr. 4 WTA) a câştigat pentru al treilea an consecutiv ancheta de Favorită a Fanilor în circuitul WTA, a anunţat vineri asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis.

Pe locul doi, la mică distanţă, s-a clasat jucătoarea de 18 ani din Polonia, Iga Swiatek, care ocupă locul 60 în ierarhia mondială.  Românca i-a succedat în palmaresul acestui sondaj unei alte poloneze, Agnieszka Radwanska, care a câştigat de şase ori titlul, înaintea ca Halep să se impună pentru prima dată, în 2017.

Podiumul a fost completat de cehoaica Petra Kvitova (29 de ani, nr. 7 WTA). Pe locurile următoare s-au clasat japoneza Naomi Osaka, ucraineanca Elina Svitolina şi jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.

Simona Halep a încheiat anul 2019 cu cea mai lungă serie de săptămâni în top 10 dintre jucătoarele active. A fost şi anul în care fostul lider mondial a câştigat cel mai prestigios titlu al carierei, trofeul de la Wimbledon.

Românca, deţinătoare a încă unui trofeu de Grand Slam, Roland Garros 2018,  nu a coborât mai jos de locul 8 de la intrarea sa în top 10 WTA, în ianuarie 2014.

Într-un alt clasament realizat de WTA, pentru desemnarea celei mai frumoase lovituri a anului, Simona Halep s-a clasat pe locul secund, în timp ce o altă româncă, Patricia Ţig,  a avut a patra cea mai frumoasă lovitură din 2019.

Simona Halep are numeroşi suporteri, care o susţin la meciuri, indiferent în ce colţ de lume joacă.

TVR Moldova