Peluza Catalin Hildan-Dinamo, România, face apel către Comitetul Olimpic Român și către Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova pentru a face toate demersurile necesare, ca cele două delegații olimpice să participe împreună la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokio, pe 24 iulie 2020, sub un singur drapel.

Inițiativa vine astăzi, în ziua când Ivan Patzaichin, campion olimpic la 4 ediții ale JO (1968, 1972, 1980 și 1984), împlinește 70 de ani. 

„Astăzi, când ne apropiem de sărbătorirea a 101 de la Marea Unire, suporterii lui Dinamo, alături de toți iubitorii sportului, doresc să-i ofere lui Ivan, sportului românesc și nației române, UN CADOU ISTORIC (...) Acesta este cel mai mediatizat eveniment mondial și dorim să folosim ocazia pentru a transmite lumii întregi că frații de pe cele două maluri ale Prutului vorbesc aceeași limbă și se închină aceluiași Tricolor. Două delegații într-una singură, sub un singur drapel, Roșu, Galben și Albastru”, se arată pe pagina suporterilor Dinamo. 

Totodată, inițiatorii apelului spun că există precedent în privința aceasta.

„Alte state, despărțite din rațiuni politice, au participat împreună la JO. Cele două Germanii sau cele două Corei au reușit acest lucru. Și au făcut-o pe fondul unor mari tensiuni. Cu atât mai mult trebuie să reușim noi”, susțin aceștia. 

Tot în apelul suporterilor se menționează că „în 2020 numărul medaliilor va conta mai puțin, deoarece sportivii noștri se vor întoarce de acolo cu cel mai strălucitor trofeu: Declarația în fața lumii că SUNTEM UN SINGUR NEAM”.