Echipa naţională de tenis masculin a Republicii Moldova va juca la prima ediţie a turneului Cupa ATP, care se va desfăşura în Australia. Aceasta s-a calificat în ultimul moment la competiţia organizată de asociaţia jucătorilor profesionişti de tenis, alături de Bulgaria, Chile, Polonia, Uruguay şi Norvegia.

Calificarea a fost posibilă graţie clasării bune a lui Radu Albot în topul mondial, el fiind acum pe locul 46.

La turneul Cupa ATP, Republica Moldova va juca într-o grupă cu Belgia, Marea Britanie şi Bulgaria, iar partidele grupei vor avea loc la Sydney. Conform regulamentului competiţiei, fiecare echipă trebuie să fie formată din 5 jucători.

În total, la Cupa ATP vor participa 24 de formaţii, care vor fi împărţite egal în 6 grupe. Fiecare confruntare va include câte două partide de simplu şi una de dublu. Câştigătoarele grupelor, dar şi două cele mai bune echipe de pe locul secund se vor califica în play-off.

Cupa ATP se va desfăşură în oraşele Brisbane, Perth şi Sydney între 3 şi 12 ianuarie 2020. Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

Foto: captură tennis.com