Judocanul moldovean Petru Pelivan (73 kg) s-a clasat pe locul cinci la Campionatul European Under-23, desfășurat la Ijevsk (Rusia).

El a repurtat trei victorii în grupa sa, devenind ”cap de serie” și calificându-se în semifinala turneului. La această fază a competiției s-a întâlnit cu Rashid Mammadaliyev (Azerbaidjan) și a cedat în prelungiri, după aproximativ 10 minute de luptă. În disputa pentru medalia de bronz cu judocanul naturalizat Washid Borchasvili (Austria), a cedat din nou în prelungiri, în minutul al optulea, transmite Moldpres.

”Este un judocan foarte talentat. Am toată încrederea că despre el se va mai vorbi la gradul superlativ. Părerea mea este că la acest turneu a fost nedreptățit de arbitraj”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Vasile Balica.

La campionat au participat încă patru judocani moldoveni. Adil Osmanov (66 kg) și Cornel Andrieș (73 kg) au cedat în faza inaugurală a turneului. Vadim Zaharia (66 kg) și Cătălin Marian (81 kg) au învins în primele partide disputate după care au suferit înfrângeri.

Petru Pelivan este originar din Selemet (Cimișlia). A absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Actualmente este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. În ultimul timp se antrenează, conform unui program special, sub îndrumarea lui Marcel Trudov, campion european Under-23, medaliat cu bronz la Campionatul European. Anul trecut a devenit campion național de seniori.