Un caz șocant a îngrozit lumea boxului, după ce Boris Stanchov a murit în ring, în timp ce a lupta folosindu-se de licența vărului său.

Inițial s-a crezut că Isus Velichkov, vărul lui Stanchov în vârstă de 21 de ani, a decedat în timpul unui meci de box împotriva lui Ardit Murja, din cauza unui stop cardiac. În cele din urmă s-a dovedit că sportivul care a murit era Boris Stanchov, care a luptat folosind licența tânărului sportiv.

Boris Stanchov folosea identitatea lui Isus Velichkov din 2018

Se pare că bulgarul lupta în acest mod de mai bine de un an și chiar se folosea de analizele medicale ale verișorului său. Momentul tragic a avut loc în runda a cincea, când Stanchov a încasat o lovitură de la adversarul său din Albania.

Arbitrul și staff-ul medical și-au dat seama imediat că situația este gravă, așa că meciul a fost oprit imediat. Boxerul a fost transportat la spital, dar medicii nu l-au putut salva. Acela a fost momentul în care verișorul său, Velichkov, a ieșit în față și a făcut lumină.

"Vărul meu lupta în numele meu din 2018. A spus că nu pot apărea probleme, fiindcă antrenorul știa despre asta", a fost declarația boxerului de 21 de ani.

Se pare că Stanchov lupta sub altă identitate deoarece nu voi să piardă meciuri în numele său, pentru a nu-i fi afectată statistica.

sursa: digisport.ro