România este prezentă, în acest weekend, la a treia etapă a Cupei Mondiale de Canotaj de la Rotterdam, cu 11 echipaje şi 42 de sportivi. Tricolorii au obţinut, până acum, aur la feminin dublu vâsle şi bronz feminin patru rame.

A treia etapă de Cupă Mondială din acest an reuneşte sportivi din 42 ţări, fiind ultimul mare eveniment înainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria, de la sfârşitul lunii august.

Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș s-au clasat pe locul 1 la feminin dublu vâsle în Finala A și au cucerit aurul la Cupa Mondială, după argintul de Europenele de senioare.

După o cursă fantastică şi un finish extraordinar, Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu s-au clasat pe locul 3 la feminin patru rame în Finala A și au cucerit medaliile de bronz la Cupa Mondială, după argintul de la Europenele de senioare.

Până în acest moment, România a mai obţinut un loc 4 şi trei locuri 5.

Competiţia este găzduită, în premieră, de circuitul de regate Willem Alexander Baan şi reprezintă ultimul test în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.