România va juca mâine al doilea meci din grupa C la EURO U21 după ce a debutat cu o victorie spectaculoasă în fața Croației. Înainte de întâlnirea cu Anglia, naționala de tineret a României este încrezută în forțele sale și este determinată să demonstreze că rezultatul de marți nu a fost unul întâmplător.

Romania U21 vine după victoria cu Croatia, scor 4-1, în timp ce Anglia U21 a fost învinsă în primul meci de Franta U21, scor 1-2. Ianis Hagi, mijlocașul ofensiv al naționalei române de tineret, anunţă că tricolorii se vor bate de la egal la egal cu „insularii”.

„Greu, va fi foarte greu cu Anglia, ştim că au o echipă puternică, dar suntem pregătiţi să ne luptăm de la egal la egal cu ei. I-am întâlnit anul trecut în martie la un amical. De abia aştept meciul, vreau să joc bine şi să demonstrăm că nu a fost o întâmplare primul succes. Nu cred că este un avantaj pentru noi că noi am câştigat primul meci şi ei nu. Va fi o luptă pe cinste, care pe care”, a declarat Ianis Hagi, citat de Digi Sport.

Tânărul jucător crede că echipa antrenată de Mirel Rădoi are multe atuuri față de naționala U21 a Angliei.

„Suntem un grup unit, omogen, am jucat împreună de la grupele de copii, ne ştim foarte bine şi acest lucru este un atu, la noi jocul colectiv este pe primul plan. A fost foarte important să începem cu dreptul această competiţie.Suntem foarte periculoşi în atac, avem jucători rapizi şi tehnici, am scos rezultatul pe care l-am dorit”.

După ce a reușit un gol în meciul cu Croația, Hagi junior își dorește să marcheze și în partida de mâine cu Anglia.

„Sunt foarte mândru când marchez pentru echipa naţională. Sper să dau cât mai multe. A fost un stadion plin de români, a fost supertare să învingem, s-a văzut la fiecare gol că ne-am bucurat teribil. Nu jucăm acasă, practic suntem în deplasare şi să vezi un stadion plin de români e o senzaţie de nedescris şi de aceea sperăm să-i facem mândri în continuare”, a spus Ianis Hagi.