Jurnaliştii americani vin astăzi cu detalii mai puţin ştiute din adolescenţa Simonei Halep. Campioana a făcut mari sacrificii pentru a avea succes în tenis.

Chiar dacă în acest moment nu se mai află pe primul loc în ierarhia WTA, Simo este cu siguranţă sportiva cea mai ambiţioasă, care, atunci când îşi fixează un obiectiv, cu greu poate fi oprită. Aşa a fost încă din adolescenţă, când, având în minte doar performanţa, a renunţat la o mulţime de lucruri specifice vârstei.

Presa de peste ocean a descoperit cu uimire cât de matură a fost Simona încă de când era mică şi cât de mult a putut să creadă în visul său, relatează Digi Sport.

„Simona Halep a pus pentru prima oară o rachetă în mână când avea patru ani. La 14, a decis să îşi dedice viaţa tenisului. La 16, şi-a părăsit familia, care trăia în Constanţa, pentru a se muta în Bucureşti, unde avea oportunitatea să se antreneze mai bine. Tatăl său a poreclit-o "micul Rolex", pentru că, de la o vârstă fragedă, era extrem de constantă şi i-a spus că va câştiga turnee mari. La 17 ani, a avut o operaţie de micşorare a sânilor, o procedură înfricoşătoare pentru orice adolescentă. Aceasta a durat 7 ore şi a fost făcută pentru tenis, pentru a diminua durerile de spate şi a o ajuta să se deplaseze pe teren. Ca şi copil, Halep era atât de timidă încât se temea şi să vorbească la telefon. Ulterior, i-a fost extrem de greu să stea în faţa camerelor tv şi să vorbească, dar s-a forţat să facă faţă şi acestei provocări", notează newyorker.com, pentru ca apoi să vorbească despre cât de profesionistă a fost marea noastră campioană încă de când era o puştoaică: "În fiecare zi mergea la sala de forţă, pentru că a înţeles că trebuie să compenseze prin forţă lipsa înălţimii. Când prietenii ei mergeau la petreceri, ea se ducea să se culce. Iar rezultatele nu au întârziat: a câştigat Roland Garrosul, la juniori, la vârsta de 17 ani, în 2008.”

Devenită între timp una dintre marile vedete din tenisul mondial, constănţeanca încearcă să îşi apere titlul la Roland Garros. Simona Halep - Magda Linette, partida din turul secund, va fi LIVE TEXT astăzi, de la 18:30, pe Digi Sport 1.