Nu trece niciodată neobservat. Schimbatul becurilor sunt floare la ureche pentru el iar la culesul fructelor nu are nevoie de scară. Un tânăr din capitală măsoară nu mai puțin de 2 metri și 20 de centimetri. Face volei de performanță în România și este vedeta echipei.

Vasile Talpă are 27 de ani și a început să facă sport de performanță acum patru ani. Tânărul din satul Târșiței, raionul Telenești, a ajuns din întâmplare să joace pentru „studenții” de la Universitatea de Stat din Moldova.

După ce a terminat școala din sat a făcut armata, iar ulterior își câștiga existența muncind în construcții. A fost descoperit din întâmplare de antrenorul Sergiu Petică, iar în numai doi ani a reușit să obțină rezultate de performanță.

Vasile recunoaște că înălțimea poate fi un avantaj, dar și un motiv de disconfort. Cert este că prezența lui Vasile nu poate fi trecută cu vederea. Deseori, trecătorii îi cer permisiunea să facă o fotografie împreună.

Reînnoirea garderobei și mersul în mijloacele de transport public sunt o adevărată provocare. În prezent, Vasile se pregătește de nuntă, iar viitoarea mireasă este cu aproape o jumătate de metru mai scundă decât el.

Sursa: Vocea Basarabiei