Tottenham Hotspur a repetat performanța lui Liverpool în returul celei de-a doua semifinale din Liga Campionilor, reușind să întoarcă un rezultat imposibil împotriva lui Ajax Amsterdam. După ce au pierdut în tur cu 1-0 acasă, echipa lui Mauricio Pochettino a învins cu 3-2 în deplasare. Prin urmare, finala Champions League din acest an va fi disputată între două echipe din Premier League: Tottenham și Liverpool.

Având faima unei echipe care face mereu senzație în meciurile din deplasare, Ajax a jucat astăzi acasă în meciul retur, după ce în prima manșă i-a învins pe englezi cu scorul de 1-0 la Londra.

Olandezii au deschis scorul deja în minutul 14 cu un gol reușit de fundașul Matthijs de Ligt după o lovitură de colț. Ziyech a mărit avantajul la 2-0 în minutul 35 printr-un șut frumos în poarta lui Lloris.

Repriza secundă le-a adus fanilor un adevărat spectacol fotbalistic. Tottenham a revenit de la pauză cu un joc foarte dinamic, reușind să marcheze de două ori în poarta Ajaxului printr-o dublă a lui Lucas. 

A urmat un adevărat calvar pe Johann Cruijff Arena, ambele echipe dezlănțuindu-se în căutarea golului decisiv, creînd numeroase faze de gol. În cele din urmă, Tottenham a găsit calea către calificare, cu încă un gol al lui Lucas în ultimul minut al timpului regulamentar de joc.

Ajax a făcut o primăvară europeană de senzație, eliminând, una după alta, mai multe favorite la câștigarea trofeului. Echipa antrenată de olandezul Erik ten Hag a trecut de Real Madrid în optimile de finală, după care i-a îngenuncheat pe cei de la Juventus în sferturi.

De partea cealaltă, Tottenham a trecut de Borussia Dortmund în optimi, iar apoi i-a înfruntat pe jucătorii de la Manchester City, pe care i-a depășit datorită regulii golurilor din deplasare, după ce, în urma celor două manșe, scorul a fost de 4-4.

FC Liverpool a produs și ea o adevărată minune ieri seara în meciul contra Barcelonei, reușind să întoarcă înfrângerea cu scorul de 1-4 din tur, spulberând echipa lui Messi cu scorul de 4-0, obținând astfel calificarea în finală.

Finala Ligii Campionilor, care se va juca între Tottenham și Liverpool, va avea loc pe 1 iunie la Madrid.