Simona Halep a învins-o astăzi pe englezoaica Johanna Konta în turul 2 al turneului pe zgură de la Madrid și s-a calificat în turul trei. Deși a avut o partidă dificilă, românca și-a revenit spre final, punând stăpânire pe joc, în timp ce adversara ei a comis o mulțime de greșeli neforțate din situații în care, în prima parte a primului set, puncta decisiv.

În cele din urmă, Simona Halep a câștigat meciul, scor 7-5 după primul set, și 6-1 după cel de-al doilea, relatează libertatea.ro. La 3-1 pentru Johanna Konta în primul set, jucătoarea britanică a salvat o minge pe care Simona Halep i-a trimis-o lângă fileu.

Însă jucătoarea din România a anticipat unde va lovi Konta - în colțul aflat în partea opusă de teren. A alergat, a ajuns mingea și a lovit-o lung, în diagonală. Konta era încă lângă fără fileu, iar reușita româncei a lăsat-o fără replică, potrivit digi24.ro.

„A fost un meci dificil, pentru că Johanna Konta are multă încredere. Nu sunt sută la sută refăcută după acea răceală, dar asta e. Nu am jucat niciodată contra Viktoriei Kuzmova, voi urmări câteva imagini video cu ea”, a declarat Simona Halep la finalul partidei cu Johanna Konta.