Irina Begu (83 WTA) a pierdut al patrulea meci din duelul Franţa - România, contra lui Pauline Parmentier, scor 3-6, 6-2, 2-6, iar cele două naţiuni se află la egalitate în semifinalele Fed Cup, scor 2-2. Meciul decisiv se va desfăşura la dublu.

Irina Begu a început destul de slab jocul, a câştigat un singur game din primele cinci şi i-a permis franţuzoaicei să se distanţeze la 4-1. Românca nu a avut replică, iar Parmentier s-a impus cu 6-3, după 40 de minute. Tenismena din România a avut un set secund mult mai bun, a făcut break la 0 la scorul de 2-1 şi a închis actul cu încă un game pe serviciul adversarei, scrie mediafax.ro.

În decisiv, Irina nu a mai avut replică. Parmentier a făcut break încă din primul game, iar în game-ul în care franţuzoaica a făcut 5-2, Begu a suferit o entorsă, care a necesitat intervenţia medicilor. S-a terminat 6-3, 2-6, 6-2 în favoarea lui Parmentier, iar totul se va decide în meciul de dublu.

În meciul decisiv, Simona Halep o va înlocui pe Irina Begu şi va face pereche cu Monica Niculescu. Româncele vor încerca să obţină calificarea în finala Fed Cup în faţa Carolinei Garcia şi a Kristinei Mladenovic.