Martina Navratilova, una din cele mai titrate jucătoare din istorie, a făcut o caracterizare unică pentru Simona Halep.

Simona Halep a ratat șansa de a reveni pe primul loc în lume, după înfrângerea destul de surprinzătoare de noaptea trecută la Miami cu Karolina Pliskova, 5-7; 1-6. Înfrângerea este surprinzătoare pentru ca Simona a fost în forma bună la Miami și părea că își revenise la forma care i-a adus primul Grand Slam din cariera și locul 1 în clasamentul WTA, scrie sport.ro.

Pe Pliskova o învisese recent la întâlnirea dintre România și Cehia din FED Cup și avea un palmares bun la întâlnire directe, 7-3. Meciul a fost marcat de ploaia de la Miami, care a întrerupt partida de două ori.

Martina Navratilova: Simona Halep suferă de sindrumul impostorului!

Legendara Navratilova, câștigătoare de Grand Slam de 18 ori, crede că știe care este problema Simonei Halep.

"Suferă de sindrumul impostorului, chiar dacă a câștigat Grand Slam și a fost numărul 1 WTA", a spus legenda din Cehia în comentariul ei de la televiziunea BT Sport.

Ce este sindromul impostorului

Potrivit specialiștilor, 70% din oameni au suferit de acest sindrom fără să știe de-a lungul vieții lor. Este un sindrom descoperit în urmă cu 40 de ani și e din ce în ce mai răspândit în lumea oamenilor obișnuiți și nu doar al vedetelor.

Numele științific este Sindromul "impostorului", iar 7 din 10 persoane au simțit în decursul vieții că nu aparțin cu adevărat unei situații sau poziții sociale și le este teamă că alte persoane să nu descopere "cine sunt ei cu adevărat".

Sentimentul este adesea resimțit de persoanele publice, deoarece acestea au parte de cea mai multă atenție din partea fanilor, iar aceasta le declanșează o emoție puternică, care la un moment dat se va transforma în nesiguranță și teamă ca altcineva să nu afle de această slăbiciune.

Una dintre aceste vedete care a dezvăluit public că este “un impostor”, este actrița principală din filmul Titanic, Kate Winslet:

“Uneori, când mă trezesc dimineața înainte să merg la o filmare mă gândesc că nu pot să fac asta. Sunt o impostoare”.

La rândul său celebra actrița Michelle Pfeiffer, afirma un lucru asemănător: “Încă gândesc că oamenii vor descoperi că nu sunt prea talentată. Nu sunt cu adevărat foarte bună. Este totul o mare farsă”.

Ieșind din lumea starurilor de la Hollywood, până și dr. Chan, CEO-ul Organizației Mondiale a Sănătății trăia un sentiment puternic că ar fi un impostor în această lume:

“Sunt o grămadă de oameni care cred că sunt un expert. Cum cred asta despre mine toți acești oameni? Sunt mult mai conștient de toate lucrurile pe care nu le știu”.

Comentatorul BT Sport David Law spune că Simona Halep e mult mai simpatiă așa pentru că mulți se pot regăsi în situația ei. "E o observație foarte bună. O face pe Halep mai simpatică și o persoană cu care te poti identifica", a scris el pe Twitter.