Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a trecut într-o manieră entuziasmantă de americanca Venus Williams (38 de ani, 43 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Miami

Halep a început furtunos partida de pe Arena Centrală. Două break-uri rapide și un game solid pe propriul serviciu păreau să o fi dezarmat pe americancă.

Venus, una dintre cele mai experimentate jucătoare din circuit, a dat semnalul unei palide reveniri, recuperând un break. Insuficient.

Halep a cerut ajutorul antrenorului Mihai Dobre, apoi a urmat o serie excelentă, cu doar două puncte cedate în 5 game-uri consecutive pe propriul serviciul. După doar 33 de minute Halep închidea actul inaugural, scor 6-3.

Simona Halep a servit la un nivel incredibil în setul 2. Venus nu s-a apropiat nicio clipă de break, a greșit din ce în ce mai mult cu reverul, forțată de Halep să lovească din poziții incomode. Finalul înfruntării a găsit-o pe Halep relaxată, renunțând ușor la mai multe mingi. A reușit însă să închidă meciul, scor 6-3, 6-3.

În faza următoare, Simona Halep se va duela cu Qiang Wang, sportiva din China aflându-se pe locul 18 WTA.