Nici cel de al doilea meci din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2020 nu a fost unul în care jucătorii naționalei Moldovei să obțină un rezultat care să dea speranțe.

Elevii lui Alexandru Spiridon au jucat împotriva Turciei, pe stadionul din Eskişehir, unde fanii turci au făcut o atmosferă de foc.

Spiridon a trimis în teren următorul 11: Koșelev, Reabciuk, Rozgoniuc, Posmac, Ioniță, Carp, Cebotaru, Gînsari, Ion Jardan, Ambros, Graur.

Ca și în partida cu Franța, jucătorii moldoveni au rezistat doar 24 de minute atacurilor adversarilor.

Hakan Calhanoglu a trimis o pasă bună care l-a găsit pe Hasan Ali Kaldirim în interiorul careului de pedeapsă, șutul acestuia poposind în colțul din stânga jos a porții apărate de Koșelev.

Două minute mai târziu, turcii au mărit diferența. 

Yilmaz îi pasează lui Cenk Tosun, care îl învinge pe Alexei Koșelev cu un șut sub bară.

Acesta a fost și rezultatul cu care cele două echipe au intrat la pauză.

Deși Spiridon a utat la pauză, înlocuindu-l pe Carp cu Turcan, turcii au început în atac și repriza secundă.

În minutul 53, turcii primesc o lovitură de la 11, după o neglijență a lui Reabciuk, care și-a tras adversarul de tricou în suprafața de pedeapsă.

A executat Yilmaz în stânga portarului, dar Koșelev se întinde și respinge balonul.

 

Însă golul al treilea al Turciei a venit la următorul atac. Deniz Turuc a executat o lovitură de la colţ şi Cenk Tosun a trimis precis cu capul direct în partea de sus a porţii.

Alexandru Spiridon a mai făcut o modificare în intenția de a impulsiona ofensiva, mijlocașul Ambros fiind înlocuit de atacantul Nicolaescu.

Cu toate acestea, golul 4 a venit tot în poarta lui Koșelev. În minutul 70. Deniz Turuc a trimis o centrare spre capul lui Kaan Ayhan, care nu greșește și trimite  în poartă din apropiere.

În minutul 73, antrenorul moldovean Spiridon a epuizat și ultima modificare permisă de regulament, Antoniuc luîndu-i locul pe teren lui Gînsari.

Fotbaliștii naționalei Moldovei au încercat cîteva atacuri palide la poarta lui Gunok, atacuri care au fost rezolvate rapid de jucătorii turci.

Rezultatul final a fost 4-0 pentru Turcia, selecționata Moldovei încasând 8 goluri și marcând unul singur, în două partide din preliminarii.

Următoarea partidei a naționalei Moldovei în preliminariile lui EURO 2020 va avea loc pe 8 iunie, atunci când elevii lui Alexandru Spiridon vor juca împotriva selecționatei din Andorra.