Simona Halep, nr. 3 WTA, reușește o calificare dificilă în optimile turneului Miami Open 2019, după un meci de aproape trei ore cu slovena Polona Hercog, încheiat cu scorul de 5-7, 7-6, 6-2.

În optimi, Simona Halep o va întâlni pe „veterana” Venus Williams, scrie Digi24.,

După un început dificil, dominat de sportiva de pe locul 93 WTA, Simona Halep - care a cerut din nou sfatul noului său antrenor, Daniel Dobre - a avut în setul al treilea o revenire spectaculoasă.

Ea a avut și unele probleme medicale la genunchiul stâng, solicitând în timpul meciului intervenția unui fizioterapeut, după ce a apărut pe teren cu un bandaj kinesiologic.

Slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, prezentă pe tabloul principal de la Miami Open 2019 ca lucky loser, i-a pus probleme serioase favoritei nr. 2 a turneului.

Cele două sportive nu se mai întâlniseră decât o dată, în urmă cu 10 ani, la Sofia, când Simona Halep nu ajunsese la mari performanțe în WTA. Atunci, sportiva din Slovenia - cu o statură impresionantă, de 1,85 metri - a învins-o pe jucătoarea din România.

Simona Halep şi-a pierdut serviciul la 1-1, în primul set, după ce în ghemul anterior a avut o minge de break ratată. Hercog a păstrat avantajul break-ului până la 4-3, când, sfătuită de Danei Dobre să joace şi ea contrascurta, Halep a egalat şi a luat apoi conducerea, cu 5-4. Însă jocul ceva mai bun al Simonei nu a continuat şi Polona Hercog şi-a impus din nou stilul tactic, câştigând setul cu 7-5, după 62 de minute de joc.

În setul al doilea, Halep a fost ceva mai atentă la serviciu, reuşind să şi-l fructifice până la 4-3. La acel scor, ea a reuşit un break, apoi a servit să închidă setul, dar Hercog nu i-a permis acest lucru şi a făcut rebreak-ul. Setul a ajuns apoi în tie-break, în care Halep a reuşit câteva din loviturile ei spectaculoase, impunând-se clar, cu 7-1, după două ore şi 10 minute de la start.

Decisivul a găsit-o pe Halep mult mai bine pregătită fizic. Epuizată, Hercog s-a prăbuşit sub numărul foarte mare de greşeli comise şi a câştigat doar două ghemuri, ambele pe propriul seviciu, la 0-0 şi la 3-1. Astfel, Simona Halep se impune cu 6-2 în decisiv, după două ore şi 50 de minute.