Românca Cristina Neagu a fost desemnată „cea mai bună jucătoare a anului 2018” de către Federația Internațională de Handbal Neagu devine astfel prima sportivă care a câștigat titlul de patru ori,

Românca a mai fost desemnată „cea mai bună jucătoare” in anii 2010, 2015 si 2016, se arată pe siteul oficial al Federației Internaționale de Handbal.

In 2018, performanțele româncei au inceput in Liga Campionilor EHF. Pentru a doua oară în carieră, Neagu a terminat sezonul ca golgeter, cu 110 goluri marcate.

Neagu a fost pentru a patra oară consecutiv în echipa ideală a Ligii Campionilor, Românca a câștigat, de asemenea, medalia de bronz a Ligii Campionilor cu clubul său, CSM București.

Cristina Neagu a condus naționala României la semifinala la Campionatul European din Franța, pentru a treia oară în istorie și prima dată începând cu anul 2010.

Pe drumul către penultima etapă a europenelor franceze, Neagu a depășit două jucătoare legendare - unguroaica Agnes Farkas și germancaGrit Jurack - pentru a deveni cel mai bun marcator din istoria EURO. 

A intrat în Campionatul European cu 193 de goluri și a marcat alte 44 de goluri înainte de a suferi o accidentare înaintea semifinalei, ajungând astfel la un nou record istoric de 237 goluri marcate la campionatele europene de handbal feminin.