Antrenorul moldovean Boris Sava (56 de ani) va pregăti lotul național de tineret la lupte libere al României, transmite MOLDPRES.

El efectuează în prezent un cantonament de familiarizare cu membrii echipei în România. În cadrul acestuia urmează să fie puse la puncte toate detaliile activității și să fie semnat un contract.

„Desigur, pentru Federația de profil din România faptul ca atare este un mare câștig, iar pentru noi este o pierdere evidentă. Boris Sava a fost un mare luptător și este un antrenor extraordinar”, a declarat cel mai bun luptător moldovean de stil liber din toate timpurile Petru Marta, care a activat împreună cu Boris Sava la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS).

Boris Sava va reveni la Chișinău în noua postură în ajunul turneului internațional de juniori ”Invită Nicolae Oriol”.

Tehnicianul va fi al doilea expert moldovean care va activa la loturile României. În ajunul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), antrenor al selecționatei de seniori a României a devenit Anatol Guidea. El activează și în prezent în acest post.

Boris Sava este originar din Fundul Galbenei (Hâncești), campion al Școlilor-internat cu profil sportiv din Uniunea Sovietică (1979), campion al Uniunii Sovietice, juniori (1980), premiant la campionatele URSS de tineret (1981-1983), medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de tineret (1983), vicecampion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică (1983), campion al Spartachiadei popoarelor din URSS (1987), medaliat la campionatele URSS (1983, 1985), posesor a 10 titluri de campion mondial de veterani. Ultimul la această categorie de vârstă l-a cucerit anul trecut.