Echipa națională feminină de handbal a României a câștigat Grupa D și a avansat cu maximum de puncte în Grupa Principală II din cadrul Campionatului European ce se desfășoară în această perioadă în Franța.

În ultimul meci din grupa, "tricolorele" au învins categoric, miercuri seara, puternica națională a Norvegiei, scor 31-23 (18-12), scrie ziare.com.

Norvegia, câștigătoare a 6 din ultimele 7 ediții ale Campionatului European, a primit o adevărată lecție de handbal din partea fetelor pregătite de Ambros Martin, care au făcut un joc extrem de solid și au arătat multă determinare.

Cu Cristina Neagu și Yuliya Dumanska (declarată jucătoarea meciului) într-o zi de grație, reprezentativa României a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani și a învins Norvegia la un turneu final după 18 ani.

Deși casele de pariuri le dădeau favorite certe pe nordice, România n-a avut practic emoții și selecționerul Ambros Martin și-a permis chiar să joace ultimele minute cu rezervele, în condițiile în care meciul avea o miză mai mare pentru Norvegia decât pentru românce.