România s-a impus în fața Lituaniei, scor 3-0, și păstrează șanse matematice la prima poziție în grupa din Liga Națiunilor.

Antrenorul Cosmin Contra a început partida de la Ploiești cu o formulă atipică, extrem de ofensivă. Lituanienii nu au fost însă impresionați și puteau marca la prima acțiune, prin Sirgedas.

George Pușcaș a marcat primul gol din carieră în tricoul României. În minutul 7 a trimis calm în poartă, din interiorul careului, după o pasă primită de la Chipciu.

România a mai ratat două șanse importante în prima repriză. Alexandru Maxim a fost semnatarul ambelor șanse, a lovit bara în minutul 14, iar cu un minut înainte de pauză a trimis în plasa laterală din 6 metri.

Repriza secundă a început furibund. Claudiu Keșeru a marcat în minutul 47 și a ajuns la borna cu numărul 7 în tricoul primei reprezentative.

Golul de 3-0 a venit din piciorul lui Nicolae Stanciu, în minutul 65. O lovitură liberă din lateral, executată la colțul scurt, l-a păcălit pe portarul oaspeților.

Cu 9 puncte după 5 partide, naționala României se află pe locul 2 al grupei conduse de Serbia, care are 11 puncte.

Ultimele partide ale grupei se vor disputa marți, 20 noiembrie. România se va deplasa în Muntenegru, în timp ce Serbia va juca pe teren propriu împotriva Lituaniei.

Sursa: Gazeta Sporturilor