Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a negat că l-a criticat pe compatriotul său Messi şi a asigurat că îl "adoră" pe jucătorul Barcelonei şi aşteaptă ca acesta să revină la naţională.

"Leo mi-e prieten şi n-aş spune niciodată ceva rău despre un prieten. Îl ador pe Leo", a declarat Maradona într-un interviu pentru ziarul spaniol Marca.

Amintindu-i-se că la mijlocul lui octombrie a declarat pentru Fox Sports că "este inutil să încerci să faci un lider dintr-un om care merge de 20 de ori la toaletă înainte de un meci", Maradona a spus că "nu este nimic adevărat" şi că el nu s-a referit niciodată la Messi.

"Despre Leo eu spun că este un fenomen şi nimic mai mult. Am spus că sunt jucători care merg de 20 de ori la toaletă, dar nu m-am referit niciodată la Messi", a explicat el.

Fost selecţioner al Argentinei, calitate în care l-a avut jucător pe Messi, inclusiv la Cupa Mondială 2010, Maradona a subliniat că atacantul Barcei se comportă ca un lider. "Leo voia să se schimbe repede, să intre pe teren şi să atingă mingea, ceea ce puţini jucători făceau", a spus Maradona, care se consideră un "susţinător necondiţionat" al lui Messi.

Acum antrenor al echipei mexicane de divizia a doua Dorados de Sinaloa, Maradona a dezvăluit că l-a auzit pe Messi plângând sub duş după ce Argentina a fost învinsă la scor de Germania (0-4) în sferturile de finală ale CM 2010.

Maradona pledează pentru revenirea lui Messi la echipa "albiceleste", pentru care n-a mai evoluat după eliminarea în faţa Franţei (3-4) în optimile de finală ale CM 2018.

"Va trebui să revină, altfel e jale. N-avem un jucător capabil de un un-doi. Acum însă, să se odihnească", a spus campionul mondial din 1986.

Sursa: Agerpres.ro