Simona Halep a primit, marţi, distincţia Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni "Crucea Sf. Apostol Andrei (a Dobrogei)". Ceremonia de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a fost oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Numărul 1 WTA a ajuns la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel în jurul orei 10:00 şi a fost însoţită de tatăl său.

Simona Halep s-a arătat onorată de distincţia primită din partea Arhiepiscopiei Dobrogei.

"Vreau să încep cu Doamne Ajută. Mulţumesc mult pentru această distincţie, sunt onorată să vă cunosc IPS Voastră. Mereu mă închin şi cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul lui Dumneuez nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor şi să ne ajute Dumnezeu pe toţi", a spus Simona Halep.

IPS Teodosie a explicat că, în an jubiliar, la 100 de ani de la Unire și 140 de ani de când Dobrogea a revenit la patria mamă, premiază o persoană tânără, care s-a depășit pe sine.

"Eu sper ca dumneavoastră, pe lângă această cunună de cea mai bună tenismenă a lumii, veți primi și cununa cea mare. Vă oferim Crucea Sfântului Apostol Andrei, Crucea Dobrogei. Am văzut cât de frumos vă închinați când intrați pe teren. Ați mărturisit astfel ortodoxia, credința noastră ștrămoșească. V-ați cinstit, de copilă părinții, bunicii, ați cinstit Dobrogea dragă și toată România. Cum să nu vă cinstească și Biserica pentru că, prin ajutorul lui Dumnezeu, căruia v-ați încredințat totdeauna, ați primit această cunună. Primiți din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea. Din partea noastră, toată dragostea și prețuirea", i s-a adresat, IPS Teodosie, Simonei Halep.