Sportivul moldovean Mihail Malear a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de veterani, care s-a desfăşurat la Cancun (Mexic), categoria de vârstă M9 (plus 70 de ani), categoria de greutate până la 100 de kilograme.

Mihail Malear a declarat că a muncit intens, în special în ajunul campionatului, pentru a urca pe podiumul de premiere.

„Mă antrenez regulat pe tot parcursul anului, dar în ajunul turneelor de anvergură forţez pregătirile. De data aceasta a fost mai greu să devin campion, pentru că am concurat la altitudine. În plus, diferenţa de fus orar (8 ore) şi temperatura înaltă (circa 30 de grade), de asemenea, a influenţat evoluţiile tuturor participanţilor. În fine, încă un vis al meu s-a realizat”, a declarant performerul pentru Moldpres.

Mihail Malear (73 de ani) i-a învins în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere pe Milan Marousek (Cehia), Lothar Scheptel (Germania), Milan Vagner (Cehia) şi Artur Schnabel (Germania).

Coechipierul Viorel Marinescu (M5, plus 100 kg) s-a clasat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Pe locurile cinci s-au situat Alexandru Găină (M1, 81kg), Muhtar Murtazaliev (M5, 100kg), Leonid Ramă (M2, 90 kg).

Ion Patraşcu (M2, 90 kg), Grigor Canţer (M3, 81 kg) au ocupat locurile 18.

Titlul obţinut de Mihail Malear este al şaptelea în palmaresul său. Vara curentă, la Glasgow (Marea Britanie), el a devenit pentru a şasea oară şi campion european.