După 20 de ani de așteptare, naționala sub 21 de ani a României va juca din nou la un turneu final de Campionat European.

Calificarea tricolorilor de peste Prut a fost consfințită în ultima partidă din grupă, jucată împotriva echiepi similare din Liechtenstein.

Deși aveau nevoie doar de un rezultat de egalitate pentru a fi siguri de calificare, tricolorii sub 21 de ani ai României au atacat pe toată perioada partidei și au obținut o victorie confortabilă, scor 4-0.

Balul a fost deschis de golul lui Pușcaș din minutul 14, care a fost urmat de Ianis Hagi, acesta transformând impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Reușita aceluiași Pușcaș din minutul 39 a consfințit rezultatul la pauză, 3-0.

În partea a doua, românii au mai înscris o singură dată în minutul 78, autor Adrian Petre, gol care a fost și ultimul al partidei.

Fluierul final a declanșat fiesta atât în tribune cât și în vestiarul naționalei sub 21 de ani, care a reușit o performanță remarcabilă, obținând nu doar calificarea ci și să încheind grupa fără nicio înfrângere în cele 10 jocuri disputate.