Naționala de fotbal sub 21 de ani a României a reușit o victorie uriașă în partida cu selecționata similară din Țara Galilor. După acest succes, tinerii jucători români sunt cu un pas la Campionatul European de tineret din 2019, acolo unde nu au mai fost prezenți de 20 de ani.

Prima repriză a meciului cu galezii a fost dominată de tricolori, care au ratat șansa de a deschide scorul în minutul 9, atunci când Coman nu a reușit sî îl învingă pe portarul advers din situație de unu la unu.

În minutul 37, românii au inițiat un contraatac rapid. Cicăldău trimite lung spre Coman, acesta ii trimite mai departe in careu lui Ivan, care cade insă nu se acordă penalty.

Rezultatul la pauză a fost 0-0.

Partea secundă a început în aceeași notă de dominare a tinerilor fotbaliști români.

După ratatrea uriașă a lui Ivan din minutul 53, România a deschis scorul prin Denis Man, care a reluat simplu, din apropierea porții.

Susținuți de peste 10 000 de suporteri prezenți pe arena echipei CFR Cluj, tinerii fotbaliști români au majorat scorul în minutul 71. Abia intrat pe teren, Pușcaș a reușit golul care nu a mai dat dubii asupra învingătorului din această partidă.

Rezultatul final a fost 2-0.

În urma victoriei, naționala U21 a României mai are nevoie doar de un rezultat de egalitate în meciul cu Liechtenstein, disputat pe teren propriu, pe 16 octombrie, pentru a se califica la Campionatul European de tineret din 2019, care se va juca în Italia.