Forul condus de slovenul Aleksander Ceferin anunţă că va organiza trei competiţii europene intercluburi începând cu sezonul 2021-2022.

Ultima când Europa a avut trei competiţii a fost în 1999, atunci când şefii UEFA au decis să renunţe la Cupa Cupelor, trofeu cucerit în acel an de Lazio, scor 2-1 cu Mallorca, pe Villa Park din Birmingham. Au marcat Vieri '7 şi Nedved '81, respectiv Dani '11, scrie realitatea.net.

Anunţul înfiinţării unei noi competiţii a fost făcut de Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus şi membru în Comitetul Executiv al UEFA. Conform oficialului, numărul de echipe care vor juca în Europa va creşte la 96 şi, automat, vor creşte veniturile echipelor care vor participa: "S-a dat undă verde pentru introducerea acestei competiţii, care mai trebuie aprobată şi de Comitetul Executiv al UEFA.”

”Acest lucru va duce numărul cluburilor din competiţiile europene la 96, din sezonul 2021-2022", a declarat Agnelli, unul dintre şefii Comisiei pentru Competiţii de la UEFA şi membru al Comitetului Executiv al forului continental.

Agnelli nu a anunţat detalii suplimentare despre noua competiţie.