Sebastian Vettel a reușit să obțină pe circuitul de la Hockenheim cel de-al V-lea pole-position din campionatul de Formula 1, 2018. După ce Hamilton a ratat calificările, cel de-al doilea pilot Mercedes, Valtteri Bottas a reușit să obțină locul doi, acesta fiind urmat de un alt pilot Ferrari Kimi Raikonnen.

În fața propriilor suporteri, germanul a fost cronometrat cu 1:11.212 și a reușit astfel să-l învingă cu două zecimi de secundă pe Valtteri Bottas.

Kimi Raikkonen va lua startul de pe locul 3 din fața lui Max Verstappen, în timp ce Haas a obținut o nouă performanță majoră: Kevin Magnussen și Romain Grosjean au monopolizat a treia linie a grilei de start în fața rivalilor de la Renault reprezentați de Nico Hulkenberg și Carlos Sainz. Charles Leclerc și Sergio Perez au completat topul primilor 10 piloți.

------------------------------------------ Vettel are oportunitatea de a-și extinde semnificativ avansul de 8 puncte din clasamentul general după ce Lewis Hamilton a ocupat doar locul 14 pe grila de start. În ultimele momente ale primei părți a calificărilor, britanicul a oprit monopostul pe circuit în urma unei pierderi de presiune hidraulică. El a încercat să-și împingă monopostul până la boxe, în speranța unei remedieri rapide a defecțiunii, însă nu a putut participa în a doua parte a calificărilor.