Reprezentativa Croaţiei a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecţionata Angliei, şi s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale.

În minutul 5, britanicii au beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri al croaților. Trippier a executat perfect, iar partida a început practic de la scorul de 1-0 pentru Anglia.

Insularii au condus preț de o repriză și jumătate, iar în minutul 68 Perisici a reluat în plasă din centrarea lui Vrsaljko.

1-1 a fost scorul după 90 de minute, iar croații au fost nevoit să joace pentru a treia oară în prelunguri la acest campionat mondial.

Șansa a surâs est-europenilor în minutul 109. Perisic s-a înălţat în careu, a trimis către Mandzukic, care a profitat de o ezitare a apărării croate, iar șutul său pe lângă Pickford a poposit în plasă.

Croația s-a calificat în premieră în finala unul turneu final de campionat mondial și va juca cu trofeul pe masă împotriva naționalei Franței, într-o partidă care va avea loc duminică, 15 iulie.

Cu o zi mai devreme, selecționatele Belgiei și Angliei își vor disputa locul al treilea al turneului final mondial din Rusia.