Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1, în runda curentă a Campionatului Mondial, după un final incendiar, în care 4 piloți puteau câștiga în ultimele tururi.

Cursa de la Silverstone a fost decisa în ultimele 5 tururi, când după ișirea Safety Car-ului de pe pista, patru piloți s-au distanțat în frunte, e vorba de, în ordinea lor, Bottas, Vettel, Hamilton și Raikkonen.

Piltoul german a fost mai inspirat si a atacat atunci cand trebuia, pentru o mare victorie aici la Silverstone, dublata si de locul 3 al colegului sau Kimi Raikkonen.

Hamilton, cel care a terminat cursa pe 2, a început-o din pole position, însă după un start cu mari probleme, a ajuns pe ultimul loc, după un incident intre el și Raikkonen, pilotul finlandez fiind penalizat cu 10 secunde, fiind considerat vinovat pentru acel acroșaj.

Pe finalul de cursa incendiar, Max Verstappen a abandonat si el, după o ieșire în decor necontrolata.

4 ani la rând câștigase Hamilton pe acest circuit de casa din Silverstone, iar Mercedescastiga tot aici de 5 curse consecutive.

51 de victorii are in cariera sa Sebastian Vettel, multiplu campion mondial. 8 puncte are acum avans Sebi Vettel in clasamentul general fata de Hamilton, 171 fata de 163 de puncte.

A fost a 10-a etapa a CM de Formula 1, sezonul 2018, iar etapa urmatoarea va avea loc pe 22 iulie in Germania, la Hockenheim.

Ultima victorie Ferrari la Silverstone a avut loc in 2011.

Sursa: ziare.com

Video poate fi urmărit pe pagina oficială de Youtube a Formula 1