Anglia este ultima echipă calificată în sferturile Cupei Mondiale din Rusia. Englezii au obţinut prima lor victorie în urma loviturilor de departajare, din istoria participărilor lor la turneul final, 4-3 contra Columbiei, după ce, la finalul celor 120 de minute de joc, scorul a fost 1-1, scrie Digi24.

La loviturile de departajare, pentru englezi au înscris Harry Kane, Marcus Rashford, Kieran Trippier şi Eric Dier, în timp ce Jordan Henderson a ratat. Pentru sud-americani au transformat Radamel Falcao, Juan Cuadrado şi Luis Muriel, iar Mateus Uribe şi Carlos Bacca au ratat.

Odată cu meciurile disputate marţi, se cunoaşte tabloul complet al sferturilor de finală de l aCupa Mondială.

Fără îndoială, capetele de afiş ale acestei faze sunt cele două dueluri Europa-America de Sud, adică Franţa-Uruguay şi Brazilia-Belgia. Opt titluri supreme la un loc şi o generaţie de excepţie a unei ţări care aşteaptă din 1986 şansa unei semifinale.

De cealaltă parte, profitând de traseul accesibil, Anglia speră să ducă trofeul acasă după mai mult de jumătate de secol, în timp ce Croaţia, Rusia şi Suedia vor să profite de contextul favorabil pentru a obţine un rezultat istoric.

Vineri, 6 iulie, de la ora 17:00, Franța va întâlni naționala din Uruguay, în timp ce, de la ora 21:00, se vor întâlni Brazilia și Belgia.

A doua zi, de la ora 17:00, pentru un loc în semifinale vor juca Rusia și Croația, iar seara, de la ora 21:00, ultimul sfert de finală va opune selecționatele din Anglia și Suedia.