Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Franței, al doilea a trecut linia de „Finiș” Max Verstappen de la Red Bull, urmat de Kimmi Raikonen, Ferrari. Astfel Hamilton, pilotul Mercedes conduce clasamentul general cu 145 puncte, pe când Sebastian Vettel a coborât pe locul doi, acumulând 131 puncte.

Cursa a fost remarcată, chiar după ce a fost dat startul printr-un accident dintre Sebastian Vettel și Valtterri Bottas, soldat cu ieșirea pe pistă a SafetyCar. În acest timp cei doi au intrat la boxe unde au schimbat pneurile pe cele „soft” iar pilotul Ferrari a schimbat și eleronul din față care a fost distrus în urma impactului. Astfel Vettel și Bottas au ajuns pe ultimele poziții însă pe parcursul cursei aceștia au depășit mai multe monoposturi ajungând pe pozițiile 5 și 7.

Ulterior un alt accident i-a scos din cursă pe Esteban Ocon (Force India) și Pierre Gasly (Toro Rosso) iar la scurt timp și al doilea pilot Force India - Sergio Perez a fost nevoit să abandoneze. Un alt pilot care a abandonat cursa este cel de la Williams, Lance Stroll după ce în turul 48 i-a explodat un pneu. Cu două tururi înainte de a trece de linia de finiș, și Fernando Alonso de la Mclaren a fost nevoit să părăsească Marele Campionat al Franței.

Cursa de pe pista „Paul Ricard” s-a remarcat prin trei penalizări Sebastian Vettel - (+ 5 secunde) pentru accidentul cu Bottas, Romain Grosjean - (+ 5 secunde) și pilotul rus de la Williams, Sergey Sirotkin - (+ 5 secunde), cel din urmă fiind penalizat pentru că a condus prea lent fără niciun motiv în timp ce SafetyCar se afla pe pistă. 

În urma cursei fanii Formula 1 l-au declarat pe pilotul Ferrari, Sebastian Vettel - „pilotul zilei”. 

Vedeți mai jos clasamentul general după cursa de pe „Paul Ricard” dar și cel al Marelui Premiu al Franței:

   

În urma calificărilor de sâmbătă, Lewis Hamilton a plecat din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 al Franței, fiind urmat de pilotul Red Bull, Max Verstapen. Sebastian Vettel, a greșit de două ori pe ultimul tur cronometrat. Germanul a încheiat al treilea și a împărțit linia secundă pe grilă cu Max Verstappen.

Kimi Raikkonen a trecut pentru un tur în fruntea cursei, după intrarea la boxe a lui Lewis Hamilton, însă a ajuns pe 5 după ce a intrat la standuri, în spatele lui Verstappen, Ricciardo şi Vettel şi în faţa lui Bottas.