A doua serie de meciuri din Grupa C a Campionatului Mondial a început cu întâlnirea dintre Danemarca și Australia. Partida s-a jucat la Samara.

După victoria obținută împotriva selecționatei din Peru, danezii au început partida în atac, o eventuală victorie aducându-le nordicilor calificarea îm optimile de finală înaintea partidei cu Franța.

După o serie de atacuri susținute la poarta „cangurilor”, danezii au deschis scorul în minutul 7.

Christian Eriksen a preluat o pasă perfectă la marginea zonei de pedeapsă şi a trimis un şut puternic, fără preluare, care s-a dus direct sub bara transversală.

Australienii nu au fost demoralizați de primirea golului și au început să atace mai curajos poarta apărată de Kasper Schmeichel, mai ales că doar victoria îi mai ținea în cursa pentru calificarea în optimi.

În minutul 38, australienii au obținut o lovitură de la 11 metri, acordată de arbitrul Antonio Mateu Lahoz după consultarea sistemului video VAR.

Mile Jedinak a executat impecabil, iar cele două echipe au intrat la pauză cu un rezultat de egalitate, scor 1-1.

În mod surprinzător, cei mai activi în partea secundă au fost australienii. O bună oportunitate de a înscrie a avut Nabbout în minutul 68, portarul Schmeichel salvând miraculos din fața atacantului „cangurilor”.

Cele două echipe au jucat cu garda jos în finalul partidei, dar tabela de scor a rămas neschimbată, scor final 1-1.

Danemarca obține 4 puncte înaintea meciului cu Franța și încă tremură pentru calificarea în optimi, în timp ce Australia, cu un punct, mai speră la accederea în faza eliminatorie, urmând ca în ultimul meci al grupei să joace cu Peru.