Naționala de fotbal a Spaniei a reușit prima victorie în Grupa B a Campionatului Mondial, după o victorie cu mari emoții obținută în fața mult mai slab cotatei selecționate din Iran.

Plecați ca mari favoriți ai întțânirii, ibericii au jucat pe cartea atacului încă de la începutul partidei, dar, chiar dacă s-au apropiat de multe ori de poarta apărată de Beiranvand acțiunile, acțiunile jucătorilor lui Fernando Hierro nu au avut consistența necesară pentru a schimba tabela de marcaj, în ciuda unor ocazii bune de a înscrie.

Scorul la pauză a fost de 0-0, un rezultat care convenea de minune Iranului.

Evenimentele majore ale partidei s-au petrecut în partea a doua a întâlnirii.

Mai întâi, după momente bune de dominare, spaniolii au reușit deschiderea scorului. În minutul 54, aflat în careul de 16 metri al adversarilor, Diego Costa a reușit șutul prin care portarul Beiranvand a trebuit să se recunoască învins.

Nemaiavând ce pierde, iranienii au început să mizeze pe cartea atacului, iar ocaziile la poarta lui De Gea nu au întârziat să apară. Mai mult decât atât, naționala Iranului a și reușit să introducă mingea în poarta spaniolă în minutul 63.

Jucătorii echipei asiatice sa-u bucurat de reușită, dar arbitrul nu a validat golul din cauza unei poziții de offside, stricând sărbătoarea iranienilor.

Partida s-a încheiat cu 1-0 pentru Spania, care, la fel ca naționala Portugaliei, a acumulat 4 puncte în grupa B. Iranul are 3 puncte și mai speră la calificarea în optimi dacă învinge Portugalia, în timp ce Marocul, fără niciun punct, este eliminată din competiție.