În grupa în care Rusia are deja 6 puncte și este deja calificată în optimile de finală, iar selecționata Egiptul este eliminată, naționalele din Uruguay și Arabia Saudită au disputat un meci vital pentru accederea în fazele eliminatorii.

Sud-americanii aveau deja 3 puncte în cont înaintea startului partidei, în timp ce saudiții aveau neapărată nevoie de victorie pentru a mai spera la calificare.

Selecționata Arabiei Saudite a avut o posesie ușor superioară a balonului, dar nu a avut faze remarcabile la poarta apărată de Fernando Muslera. 

Superiori tehnic și tactic, uruguayenii au deschis scorul în minutul 23. La o lovitură de colț executată de pe partea stângă, portarul saudit Mohammed Al Owais a ieșit greșit pe sub minge, iar Luis Suarez, liber în 6 metri, a șutat în poarta goală pentru 1-0.

Saudiții au avut statistica de partea lor și în repriza secundă, dar, în ciuda faptului că sunt din America de Sud, jucătorii din Uruguay au evoluat în stil italian, pragmatic, singurul lucru important fiind păstrarea avantajului fragil luat în prima repriză.

Rezultatul final a fost de 1-0 pentru sud-americani, care, cu 6 puncte, s-au calificat în optimile de finală, urmând ca partida cu Rusia să conteze pentru ocuparea primului loc în grupa de calificare. După Egipr, și naționala Arabiei Saudite au pierdut orice șansă de a accede în optimile de finală, partida dintre cele deuă echipe urmând a conta doar pentru palmares.