Seria a doua de partide din Grupa B a Campionatului Mondial a debutat cu partida dintre Portugalia și Maroc.

Lusitanii veneau după un 3-3 cu Spania, într-unul din cele mai frumoase meciuri de la actuala ediție a Campionatului Mondial, în timp ce marocanii aveau doar varianta victoriei pentru a-și menține ridicate speranțele de calificare în optimi, după eșecul surprinzător din meciul cu Iran, scor 0-1.

Portughezii nu au stat mult pe gânduri și au trecut la conducere pe tabela de marcaj încă din minutul 4. Autorul golului - Cristiano Ronaldo - lusitanul ajungând la borna patru a golurilor înscrise la actuala ediție a turneului final. Ronaldo a înscris cu o lovitură de cap, care l-a învins pe portarul marocan Munir.

Ronaldo nu a fost doar cel care a marcat golul care a consfințit și rezultatul primei reprize, ci a fost și ținta permanentă a faulturilor jucătorilor africani.

Repriza a doua a consemnat un joc echilibrat, marocanii având o bună ocazie de egalare în minutul 57. Ziyach a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Younes Belhanda a trimis cu capul spre poartă din preajma punctului de la 11 metri, dar portarul lustin Patricio a avut o intervenție foarte bună, care a păstrat avantajul echipei sale pe tabela de marcaj.

Deși au avut o posesie net superioară, au tras de 16 ori spre poarta portugheză - de 4 ori pe poartă - și au ratat două ocazii mari în finalul partidei, Marocul nu a reușit să marcheze golul egalizator.

Portugalia acumulează 4 puncte după două partide și are șanse mari de a accede în optimile de finală, în timp ce marocanii mai au doar șanse teoretice de a accede în faza eliminatorie a competiției.