Naționalele Rusiei și Egiptului au dat startul celei de a doua etape din faza grupelor Campiuonatului Mondial de fotbal.

Gazdele competiției veneau după o victorie clară, scor 5-0, obținută în fața Arabiei Saudite, în timp ce egiptenii, după eșecul din meciul cu Uruguay, aveau nevoie de o victorie pentru a se menține cu șanse de calificare în optimi.

Prima repriză a fost dominată de ruși, dar fără prea multe ocazii de poartă, statistica la pauză arătând că naționala Rusiei a șutat doar o singură dată pe poarta apărată de El Shenawy, în timp ce egiptenii nu au reușit să șuteze niciodată pe spațiul porții lui Akinfeev.

Golurile au venit în partea secundă.

Mai întâi, în minutul 47, la o fază care nu anunța nimic, Ahmed Fathy pune piciorul la o minge șutată slab de ruși și care nu era pe spațiul porții, iar, din deviere, balonul intră în plasă.

Autogolul egipteanului a turnat plumb în picioarele „faraonilor”, iar rușii au profitat din plin de momentul prielnic, reușind să marcheze și al doilea gol. 

În minutul 59, Mario Fernandes îi oferă în interiorul careului o pasă bună lui Denis Cheryshev, care finalizează cu un şut pe mijlocul porţii şi scorul devine 2-0.

Egiptenii au acuzat din plin șocul primirii golului și au permis rușilor să mai marcheze o dată. 

În minutul 62, Artem Dzyuba a ajuns la o minge în interiorul zonei de pedeapsă, iar șutul său nu a iertat, ducând scorul la 3-0.

Rușii au redus turațiile, egiptenii au îndrăznit mai mult pe atac, nemaiavând nimic de pierdut, iar în minutul 73 arbvitrul Enrique Caceres acordă penalty „faraonilor” după consultarea sistemului video VAR.

A executat impecabil Salah, care a marcat primul gol al naționalei sale la actuala ediție de campionat mondial.

Rezultatul final a fost de 3-1 pentru Rusia, echipa antrenată de Stanislav Cherchesov calificându-se în optimile de finală indiferent de rezultatul ultimei partide din grupă, cea cu Uruguay.

La rândul lor, cu două eșecuri, naționala Egiptului nu mai are nicio șansă de a merge în fazele eliminatorii, partida cu Arabia Saudită pe care o mai au de disputat fiind doar una de palmares.