Aflată într-o formă foarte bună și avându-k pe Lewandowski în teren, naționala Poloniei a eșuat lamentabil în cel de al doilea meci al Grupei H a Campionatului Mondial. După înfrângerea suferită de Columbia în fața Japoniei, Senegalul furnizează a doua surpriză a grupei.

Polonezii au început partida în atac, dar senegalezii au profitat de orice ocazie pentru a pune la încercare poarta apărată de Blaszczykowski.

O astfel de șansă a și fost fructificată de africani, cu ajutorul unui fotbalist polonez.

Ăn minutul 37, Cionek (Polonia) se interpune nefericit la șut al adversarilor, iar mingea deviază nefericit și ajunge în poarta echipei sale.

Senegalezii au intrat la vestiare cu un nesperat avantaj de 1-0.

Polonezii au asaltat poarta africană încă din debutul părții a doua, dar cei care au înscris împotriva cursului jocului au fost tot senegalezii.

În minutul 60, M'Baye Niang ajunge primul la o minge după o gafă uriașă a lui Wojciech Szczesny și o bâlbâială generală a apărarii poloneze  și înscrie din interiorul careului, în poarta părăsită de Blaszczykowski.

Polonia a atacat necontenit și a redus din diferență în minutul 86. Cel care a lansat partida a fost Krychowiak, al cărui reluare cu capul a unei mingi venite dintr-o lovitură liberă executată de Grosicki s-a oprit în plasa porții senegaleze.

În cele câteva minute rămase, polonezii nu au mai reușit să marcheze golul egalizator. S-a încheiat 2-1 pentru Senegal, formație care, alături de Japonia, a acumulat 3 puncte în clasamentul grupei H, în timp ce favoritele Polonia și Columbia au zero în dreptul numărului de puncte.