Grupa G a Campionatului Mondial a aruncat în teren naționalele din Belgia și Panama. Dacă echipa țării din America Centrală a venit la acest turneu final pentru a se bucura de fotbal, așa cum declarase selecționerul Hernan Gomex, însăși calificarea la mondial fiind o mare performanță pentru panamezi, belgienii și-au pus ca obiectiv să își petreacă o vară cât mai lungă sub soarele Rusiei.

Ca urmare, „dracii roșii”, așa cum mai sunt supranumiți belgienii, s-au prăvălit peste careul advers, arătându-i portarului panamez ce înseamnă o participare la un campionat mondial.

Peredo a avut mult de muncă în primele 30 de minute. Cea mai clară ocazie a fost cea din minutul 20, atunci când Lukaku nu a reușit să îl învingă pe portarul panamez din câțiva metri. 

Și Mertens și-a încercat norocul la poarta panamezilor, dar același Penedo a respins în corner o minge care se ducea la vinclu.

Jucătorii panamezi au ajuns rareori la poarta belgienilor, dar cum fotbalul nu se joacă pe ocazii, nici pe posesie ci pe goluri, cele două echipe au intrat la vestiare cu un scor alb, 0-0.

„Dracii roșii” au început în terenul advers și repriza a doua și de data asta nu au mai dat greș.

În minutu 47, Mertens a reușit un gol superb, șutând din voleu, fără preluare, o minge respinsă în colțul careului de 16 metri panamez. Balonul a venit perfect pentru Mertens, care nu a stat mult pe gânduri și l-a învins pe Penedo.

După marcarea golului, panamezii au îndrăznit mai mult și au avut o șansă enormă de a produce surpriza. Amir Murillo s-a trezit față în față cu portarul belgian Curtois, care a avut o intervenție miraculoasă, prin care a păstrat avantajul echipei sale.

Atacurile belgienilor au adus al doilea gol. Lukaku, unul dintre jucătorii aflați în formă sportivă maximă, a înscris cu o lovitură de cap în minutul 69 al partidei. Golul a avut nevoie de câteva secunde pentru a fi validat, arbitrii consultând sistemul video VAR pentru a-și da seama dacă Lukaku se afla în poziție regulamentară în momentul când a primit centrarea de gol.

 

Pe fondul căderii totale a panamezilor, golul trei al belgienilor a venit firesc. În minutul 75, același Lukaku a scăpat singur cu portarul Penedo, pe care l-a lobat elegant cu o scăriță care a dus scorul la 3-0, mult mai apropiat față de realitatea din teren.

Rezultatul final a fost de 3-0, iar pentru belgieni greul abia acum începe, având de înfruntat Tunisia și Anglia, în timp ce, probabil, jucătorii panamezi se vor bucura în continuare de fotbal.