Naționala de fotbal a Braziliei se conturează una din marile favorite la acest Campionat Mondial, foamea de succes a sud-americanilor fiind cu atât mai mare cu cât jucătorii sud-americani vor să își ia revanșa după ce, la ediția trecută, nu au reușit să cucerească trofeul suprem în turneul organizat pe teren propriu. Brazilia a debutat la actualul turneu cu un joc disputat împotriva Elveției.

Sud-americanii au început partida în terenul advers, tocând apărarea elvețiană cu pase la firul ierbii, dar europenii au rezistat forcingului brazilian.

Conform cursului jocului, brazilienii au deschis scorul în minutul 20. După o fază de atac prelungită, balonul a ajuns la Coutinho, aflat în afara careului, puțin lateral stânga în direcția braziliană de atac. Mijlocașul carioca nu a stat mult pe gânduri și a șutat năprasnic, mingea fiind catapultată în bara stângă, după care a intrat în plasă.

Neymar, cel mai scump jucător al lumii, a fost ținta predilectă a faulturilor elvețiene.

Brazilienii au intrat cu aun avantaj minim la pauză, după o primă repriză pe care au dominat-o total atât tactic, cât și tehnic.

Elvețienii au intrat mai motivați în partea a doua, au început să păstreze posesia balocului și să pună în dificultate apărarea adversă.

Rezultatele au apărut în minutul 50. La o lovitură de colț executată de pe partea dreaptă, Zuber s-a înălțat în centrul careului și a trimis cu capul, fără speranțe pentru portarul Alisson. La reluările de la televiziunea care a produs transmisiunea partidei, s-a văzut cum, înainte de a lovi balonul cu capul, Zuber l-a împins pe fundașul brazilian care îl talona.

Brazilienii s-au aruncat în atac, dar în ciuda unor alte ocazii ratate la poarta lui Sommer, nu au reușit să înscrie golul care să le asigure 3 puncte.

După prima serie de partide în Grupa E, Serbia conduce cu 3 puncte. Est-europenii sunt urmați de Brazilia și Elveția, fiecare cu câte un punct și Costa Rica cu zero puncte.