Deținătoarea trofeului suprem, Germania și naționala Mexicului au deschis balul Grupei F a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia. Deși au atacat în permanență, „panzerele” germane au plecat învinse de pe Arena Lujniki din Moscova.

Nemții au avut o primă ocazie încă din minutul 3 al partidei, dar Timo Werner a șutat imprecis din interiorul careului, mingea trecând pe lângă poartă.

 

Pe un fond de domibare germană, europenii având o posesie superioară a balonului, mexicanii au ripostat prin lovitura liberă executată de Miguel Layun, care nu și-a atins ținta.

 

Dominarea germană a fost una sterilă, nemții excelând doar la capitolul posesiei balonului, așa că golul mexicanilor nu a reprezentat o surpriză. În minutul 39, Chicharito pasează perfect lui Lozano, care îl execută pe Neuer cu un șut din interiorul careului.

Germanii nu au reușit să devină foarte periculoși nici după încasarea golului, atacurile „panzerelor” fiind respinse de o apărare mexicană foarte bine organizată.

Susținuți din tribune de 20 000 de suporteri aflați pe stadionul Lujniki din Moscova, jucătorii mexicani au intrat în avantaj la pauză, scor 1-0.

Chiar dacă au început în defensivă partea secundă, fotbaliștii din America Latină au gestionat bine avantajul luat în prima repriză, ripostând cu contraatacuri care au pus în pericol apărarea germană. În minutul 57, Guadardo a ratat de puțin marcarea celui de al doilea gol al echipei sale.

Germanii au avut o bună ocazie de a marca prin Tony Kross, care a reluat spectaculos, din foarfecă, dar balonul a trecut peste poarta mexicană.

În ultimele 15 minute, „panzerele” au împins linia defensivă a mexicanilor în preajma careului de 16 metri, jucătorii din America Latină apărându-se la sacrificiu, nemaireușind să păstreze posesia balonului.

Mexicanii au rezistat eroic unui adevărat bombardament german, reușind  ca, la debutul acestui turneu final, să obțină o victorie importantă împotriva celei mai titrate echipe a Grupei F, din care mai fac parte Suedia și Coreea de Sud.