Primul meci al Grupei E din cadrul Campionatului Mondial de fotbal a opus selecționatele din Serbia și Costa Rica. Cele două echipe naționale s-au întâlnit pentru prima dată în istorie.

Prima parte a meciului a aparținut sîrbilor, care au atacat poarta adversă, dar nu au fost lipsiți de emoții în apărare, costaricanii contraatacând de fiecare dată cînd au avut ocazia.

Sârbii au avut o mare ocazie în minutul 27, atunci când, după o combinație Kolarov -  Milinkovic Savic, ultimul s-a găsit într-o poziție bună de finalizare, dar a șutat slab, permițându-i portarului costarican Navas să se evidențieze.

După o primă repriză începută furtunos și încheiată fără prea mari pretenții, echipele au intrat la vestiare cu un scor alb de 0-0.

Prima mare ocazie din partea secundă a aparținut tot sărbilor. În minutul 50, Mitrovic a păcălit pasul la offside al fundașilor adverși, a scăpat față în față cu portarul advers, dar Navas a dovedit că nu degeaba este legitimat la Real Madrid, salvând miraculos o minge pe care scria gol.

Golul a venit în poarta costaricanilor 6 minute nai târziu, la o lovitură liberă din ușor lateral dreapta. Kolarov a executat impecabil, ducând scorul la 1-0 pentru echipa sa în ciuda plonjonului disperat al lui Navas.

 

După primirea golului, costaricanii au ieșit mai decis la joc, aceștia instalându-se în jumătatea sîrbă de teren. Dar dominarea a fost una fără prea multe ocazii de egalare, europenii apărându-și calm avatajul de pe tabela de marcaj.

Cea mai bună șansă de 1-1 a aparținut lui Joel Campbell în minutul 72, dar costaricanul a fost oprit la timp de Milinkovic Savic, care a avut un joc perfect la mijlocul terenului.

Rezultatul final a fost de 1-0 pentru Serbia, formație împotriva căreia va juca și naționala României în prima ediție a Ligii Națiunilor, competiție care va debuta în toamna acestui an.