Cel de al doilea meci al Grupei D din cadrul Campionatului Mondial de fotbal a adus față în față naționalele Croației și Nigeriei.

Europenii au început mai bine partida și au avut prima șansă de gol în minutul 14, atunci când o acțiune cursivă a croaților s-a încheiat cu şutul trimis de Perisic puţin peste poartă, de la marginea careului.

 Fără să strălucească, europenii au deschis scorul în minutul 32, prin autogolul lui Etebo. Mijlocaşul nigerian a deviat nefericit în propria poartă mingea trimisă cu capul de Mandzukic, în urma unui corner. 

Croații au intrat în avantaj la vestiare, după o primă repriză în care nu au tras niciun șut pe poartă.

Repriza secundă a consemnat câteva atacuri mai periculoase ale nigerienilor, dar cei care au marcat au fost tot croații.

În minutul 70, Ekong a avut o intervenție neregulamentară la Mandzukic în propria suprafață de pedeapsă, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri.

A executat Luca Modric, care a transformat impecabil, acesta fiind primul șut al croațiilor pe spațiul porții nigeriene.

Rezultatul final a fost 2-0, Croaţia impunându-se cu un succes cinic, venit datorită unui autogol şi al unui gol din penalty.

După prima serie de partide din Grupa D, Croația este pe primul loc cu 3 puncte la activ. Argentina și Islanda împart următoarele două poziții, fiecare având câte un punct, în timp ce Nigeria, fără niciun punct, se află pe ultimul loc al clasamentului.