Deși a avut în față un jucător care se află cu 68 de locuri mai sus în clasamentul mondial, moldoveanul Radu Albot a reușit o partidă mare în turul 2 al Turneului de Mare Șlam de la Roland Garros. Albot a cedat greu, după aproape 4 ore de joc.

Aflat pe poziția a 97-a în topul ATP, Albot nu a avut complexe în fața bosniacului Damir Dzumhur, locul 29 în clasamentul mondial.

Radu a jucat ezitant primele două seturi, pe care le-a cedat cu un scor identic, 3-6, 3-6.

Jucătorul moldovean și-a adunat puterile în actul al treilea, în care, la un moment dat, conducea cu 5-0.

Adversarul din Bosnia și Herțegovina a reușit o revenire spectaculoasă, a egalat la 5, dar cel care s-a impus în set a fost Albot, scor 7-5.

Actul al patrulea a fost un simplu galop de sănătate pentru sportivul moldovean, care a împins meciul în decisiv după rezultatul de 6-1.

Setul care a decis învingătorul a fost unul extrem de disputat. Albot a reușit break-ul în gameul 6, atunci când a dus scorul la 4-2, dar bosniacul a câștigat la rândul lui pe serviciul moldoveanului, echilibrând scorul în set.

În continuare cei doi sportivi au jucat cap la cap, dar, în cele din urmă, cu scorul de 7-5, bosniacul s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros.